- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 2.00
Vyzkoušejte netradiční kombinaci hrášku a máty, je naprosto skvělá! S lososem se hodí k večeři i obědu. Pokud budete mít jídlo k obědu nebo máte celkově vyšší denní energetický příjem (např. 8000 a více), můžete přidat ještě vařené nebo šťouchané brambory jako přílohu.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrášek | 400 |
Cibule šalotka | 80 |
Olej řepkový | 6 |
Losos průměr (syrový) | 240 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
máta, citron, pepř
Energetická hodnota celkem: 3775 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1888 kJ
Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 13.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme na troše řepkového oleje, přidáme hrášek (2/3 z celkového množství) a ochutíme solí a pepřem. Promícháme a stáhneme z plotny. Přidáme citronovou šťávu a pokrájenou mátu a rozmačkáme (vidličkou). Přidáme zbylý hrášek a promícháme. Podáváme při pokojové teplotě. Filety z lososa omyjeme, osušíme a osolíme. Opečeme na pánvi z každé strany (dle velikosti cca 4 minuty na střední teplotu). Zakápneme citronovou šťávou a před servírováním můžeme posypat jemně nasekanou petrželkou s mátou. Lososa lze připravit také na grilu. Hráškový tatarák se k letnímu grilování skvěle hodí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.